Hilversum Actief gaat zondag gewoon door, coronacrisis of niet; Ontmoeting met sport- en cultuurclubs

Beeld van de editie van vorig jaar.
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

Coronacrisis of niet, de zevende editie van Hilversum Actief gaat zondag gewoon door. Dit gebeurt op een veilige en verantwoorde manier, meldt Tom ter Veen namens de Stichting SportFair.

Belangstellenden kunnen met een gerust hart kennis komen maken met sport en activiteiten in Hilversum. De verenigingen presenteren zich als start van de Nationale Sportweek en nodigen mensen uit om mee te doen met hun activiteiten. ,,Een mooie manier om in korte tijd kennis te maken met veel sporten en activiteiten in de omgeving. En wellicht om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.”

Langs de Lijn

Op het hoofdpodium is een dagvullend programma met muziek, dans en demonstraties De presentatie is in handen van Chris Wobben, bekend van NOS Langs de Lijn. Op de markt kunnen bezoekers zich laten informeren door sport- en cultuurverenigingen, maar ook door bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit jaar is de informatiemarkt anders dan anders. Vanwege de coronamaatregelen staan de kramen ver uit elkaar en is er éénrichting-looproute.

Hilversum Actief is gratis toegankelijk en vindt zondag vanaf elf uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags plaats op het Marktplein. Op www.hilversumactief.nl zijn de deelnemers en programma te vinden.