Kruitbosbrug, Klapwijkbrug of simpelweg Brug 1, 2 en 3; Wie verzint de leukste namen voor de nieuwe bruggen over de Muidertrekvaart

De autobrug over de trekvaart werd in mei al in gebruik genomen, maar mist nog een naam.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Muiden

Wie verzint de leukste, origineelste of meest passende namen voor de drie nieuwe bruggen over de Muidertrekvaart naar nieuwbouwwijk De Krijgsman in Muiden? Suggesties zijn tot 23 september welkom bij de gemeente Gooise Meren.

Sinds eind vorige week zijn alle drie de bruggen, een voor auto’s en twee voor fietsers en voetgangers, in gebruik. Nu moeten ze alle drie nog voorzien worden van een eigen naam. Er zijn weinig beperkingen. De namen mogen alleen niet verwijzen naar nog levende personen of personen met een discutabel verleden.

Namen insturen kan vóór 23 september 2020 via een online formulier op de website van de gemeente (www.gooisemeren.nl/nieuws). De commissie Straatnamen beoordeelt de inzendingen. Op basis van haar advies neemt het college een besluit. Als er meer dan drie geschikte namen zijn, worden de overgebleven namen eventueel gebruikt voor de naamgeving van de nog te bouwen loopbruggen in de wijk zelf.

Net binnen