Premium

Burgemeester Pieter Broertjes verwerpt de bemoeienis van Den Haag bij het indammen van corona in Gooi- en Vechtstreek. ’Ik ken de lokale situatie het beste, de horeca doet het hier juist goed’

Burgemeester Pieter Broertjes vindt het gek dat landelijk bepaald wordt wat regionaal of lokaal moet gebeuren in de strijd tegen corona.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft grote bedenkingen bij de bemoeienis van Den Haag met de extra maatregelen voor het indammen van de coronacrisis in de regio’s. ,,Ik ken de lokale situatie het beste. Het is dan gek dat landelijk bepaald wordt wat er lokaal en regionaal moet gebeuren. Ik wil daar ook graag iets over te zeggen hebben.” Het lijkt met de snel stijgende besmettingscijfers in het Gooi en de Vechtstreek een kwestie van tijd voordat ook deze regio de extra coronamaatregelen opgelegd krijgt vanuit Den Haag.

Vrijdag besloot het kabinet in zes veiligheidsregio’s in het land, waaronder Utrecht (Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten), de status ’waakzaam’ op te schroeven naar ’zorgelijk’ en de daarbij behorende extra coronamaatregelen in te voeren. Dat betekent onder meer dat alle horeca om middernacht het licht aan moet doen om een uur later te sluiten. Niet meer dan vijftig mensen mogen bijeen komen. Die maatregelen komen hard aan bij alle horeca-ondernemers.

Net binnen