Apathische start nekt Hilversum in tafeltennistopper tegen Taverzo

Nolan Schultz verloor zijn beide singles en wist Hilversum niet aan een punt te helpen tegen het sterke Taverzo.
© Archieffoto
Wageningen

Als makke schapen lieten de spelers van ProActief Hilversum zich tegen titelconcurrent Taverzo aanvankelijk naar de slachtbank leiden, maar de formatie van Bert Olofsen rechtte na de break (0-3) toch nog de rug en wist de schade zo te beperken: 4-2.

Het toptreffen in de openingsronde van het nieuwe eredivisieseizoen werd vanwege de vele coronabesmettingen in het westen verplaatst van Zoetermeer naar de accommodatie van Shot, in Wageningen. Veel toeschouwers trok het duel vanwege het beperkt aantal zitplaatsen (20) ook al niet. Desondanks werd het een boeiende wedstrijd tussen de twee titelkandidaten. Hilversum opende flets en passief. Zo werd Martin Khatchanov overrompeld door Nederlands grootste talent, Gabrielius Camara, die de Hilversummer met een hoog tempo flink onder druk zette.

Voor kopman Lauric Jean bleek het een hels karwei om zijn Belgische landgenoot Yannick Vostes te bedwingen. Wel schopte hij het in deze enerverende partij tot een vijfde game, maar daarin moest hij zich met 11-5 gewonnen geven.

Ook voor ’youngster’ Nolan Schultz bleken zijn wapens niet effectief genoeg om een vuist te maken tegen Jochem de Hoop: 3-0.

Na de pauze kwamen de Hilversummers sterker voor de dag. Met een bijkans dodelijke fore- en backhand troefde Jean Camara af (3-1), waarna Khatchanov alsnog zijn kunsten etaleerde tegen De Hoop, al verkwanselde hij wel eerst nog vijf matchpoints. Uiteindelijk was het de taak aan Schultz er nog een remise uit te slepen. Dat liet Vostes, ondanks een indrukwekkend tweede game van de Voorburger, niet toe.

Olofsen:,,Ik kan niet tevreden zijn over hoe we begonnen. Martin liet zich de kaas van het brood eten en Nolan speelde ook niet goed.’’

Olofsen en de zijnen mogen zich nu opmaken voor hun eerste thuisduel, tegen Westa. Alhoewel: ,,Het is nog maar de vraag of wij volgende week thuis kunnen spelen, met dat hard oplopende aantal besmettingen in de regio. En of we kunnen beschikken over Khalid Assar, want die moet uit Denemarken komen. Vandaag kon hij het land niet uit. En Lauric, die in meerdere competities speelt, heeft ook een probleem als hij vanuit een code rood-gebied komt en daarna dus veertien dagen in thuisquarantaine moet. Dat zal voor meer buitenlandse spelers gelden. Het wordt flink puzzelen met wie we waar en wanneer kunnen spelen. Gelukkig hebben wij vier Nederlanders in de ploeg.’’

Net binnen