Het totoformulier van Ali Coban, die met Hees aast op sportieve revanche in derby tegen VVZ ’49: ’Jammer dat er bijna geen publiek bij is, een smet’

Ali Coban keerde deze zomer terug op het oude nest van Hees.
© Archieffoto
Soest

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Ali Coban, goaltjesdief van Hees, dat zich afgelopen zomer flink wist te versterken. Toch ging de eerste competitiewedstrijd verloren en dus willen de roodhemden zich vanmiddag, in de dorpskraker tegen VVZ ’49, revancheren.

Hees-VVZ ’49

,,Vorige week (3-2 verlies tegen Jonathan, red.) kreeg ik helaas een onterechte rode kaart, waardoor we in de slotfase met een man minder op het veld stonden. Gelukkig heeft de scheidsrechter de rode kaart na de wedstrijd nog veranderd in een gele, maar de nederlaag was toen al een feit. Ik ben blij dat ik niet geschorst ben, maar het is wel ontzettend jammer dat er vanmiddag bijna geen publiek bij de wedstrijd mag zijn. Dat is toch wel een smet op de derby. Ik verwacht een leuke, spannende wedstrijd. Ook wel een lastige, want VVZ heeft vorige week knap gewonnen. Toch ga ik ’gewoon’ voor Hees. We gaan ervoor zorgen dat de punten bij ons blijven.”

TOV-Olympia ’25

,,Nog een mooie streekderby in onze competitie. Ik houd er wel van, want er is toch een andere sfeer en beleving bij zulke wedstrijden. Ik kijk daar naar uit, want de afgelopen jaren heb ik maar weinig derby’s gespeeld. Dat betekent dan ook dat ik de ploegen niet zo goed ken, dus ik ben benieuwd naar de krachtsverhoudingen. Olympia heb ik vorig seizoen een keer zien spelen, maar ik weet dat TOV dit jaar over een goede selectie beschikt. Ze hebben ook een sterke voorbereiding gedraaid, dus ik ga voor de Baarnaars.’’

Pancratius-SO Soest

,,Ik ben dan wel vertrokken bij SO Soest, toch draag ik de club nog altijd een warm hart toe. Ik zal dit seizoen dan ook vaak langs de lijn te vinden zijn. Ik heb nog veel contact met een paar jongens en ben ervan overtuigd dat ze het goed gaan doen. Vorig jaar speelden we ook tegen Pancratius. Een stugge ploeg, dus het zal lastig worden. Toch zet ik in op ’de blauwen’, honderd procent.”

Net binnen