Groot drugslab én een vuurwapen gevonden in schuur Maartensdijk

Maartensdijk

In een schuur bij een boerderij in Maartensdijk is donderdagmiddag een groot drugslab ontdekt door de politie. Twee mannen van 36 en 50 jaar uit Uithoorn en Maarssen zijn aangehouden. Ook werd een vuurwapen gevonden.

Agenten troffen een compleet ingericht lab aan, van grondstof tot eindproduct, dat bedoeld was om xtc-pillen te produceren.

De politie deed al langer onderzoek naar de schuur en de verdachten. Bij aankomst zaten de mannen onder een roze stof, vermoedelijk de kleur die werd aangebracht op de pillen.

Het lab zat verstopt achter een kast, waar een verborgen ruimte was. Naast een grote hoeveelheid xtc-pillen werden ook tabletteermachines en de bijbehorende stempel aangetroffen. Een stempel is bedoeld om de pillen een logo te geven, zoals dat van een bekend automerk of stripfiguur. In diezelfde ruimte werd het vuurwapen gevonden.

In de woningen van de verdachten troffen agenten kilo’s verdovende middelen en een alarmpistool (een nepwapen dat alleen luide knallen geeft, vergelijkbaar met die van een pistoolschot) aan. De politie gaat de zaak verder onderzoeken. De twee mannen zitten nog vast voor verhoor en zullen voorgeleid worden aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Net binnen