Aantal besmettingen in verzorgingshuis De Bolder daalt snel; leger in ieder geval nog anderhalve week in Huizen aanwezig

Mogelijk kunnen bewoners van De Bolder in Huizen vanaf volgende week weer voorzichtig bezoek ontvangen.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Huizen

Het aantal coronabesmettingen onder bewoners van verzorgingshuis De Bolder in Huizen is fors teruggelopen. Deze week zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Toch blijft de hulp van de defensiemedewerkers in ieder geval tot 24 januari nodig.

Twee weken geleden bleek een kwart van de bewoners corona te hebben. Daarnaast liep ook het aantal medewerkers dat (mogelijk) besmet was op. Het lukte nauwelijks meer om de roosters rond te krijgen. De Bolder deed met succes een beroep op zorgmedewerkers van defensie. Zij ondersteunen het personeel sinds vorige week maandag.

Bezoek

Volgens een woordvoerder van Vivium stabiliseert nu ook het aantal besmette medewerkers. ,,Het gaat echt de goede kant op en we bekijken nu of we wellicht volgende week de bezoekregeling weer voorzichtig kunnen opstarten. Die hebben we namelijk tijdelijk stop gezet.” Diverse bewoners die weer opgeknapt zijn, keren terug naar hun eigen kamer in het verzorgingshuis.

In andere verzorgingshuizen van Vivium zijn er ook wel bewoners met corona, maar van een brandhaard zoals in De Bolder is vooralsnog geen sprake. ,,We houden dat natuurlijk wel heel goed in de gaten. Als er aanleiding toe is kunnen we direct een soort teststraat opzetten waar personeel en bewoners dan wekelijks worden getest, zoals dat nu ook het geval is in De Bolder.”

Brandweer

Het leger heeft nog niet op andere plekken in de regio hoeven bijspringen. Verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum, dat onder zorgkoepel Inovum valt, krijgt hulp van brandweerlieden.