Snerpend zaaggeluid op de Brink in Laren: snoeiwerk is begonnen

Zaag gaat in bomen op de Brink.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Laren

Maandagochtend rond tienen. Een hoogwerker rijdt naar de bomen op de Brink in Laren. De man in het bakje zet zijn motorzag aan die zich gierend door een tak vreet.

Had de gemeente niet tevoren nadrukkelijk gewaarschuwd, dan had dat beeld zomaar het halve dorp in rep en roer kunnen brengen. Want kom je aan de bomen op de Brink, dan kom je aan Laren en de Laarders. Dat is afgelopen zomer wel gebleken. Onder druk van het publiek zagen de gemeenteraad en het college zich gedwongen een plan om de Brink onder handen te nemen ijlings weer in te trekken.

Vervolgens is afgesproken dat er de komende jaren met de Brink helemaal niets gebeurt, afgezien van misschien enige vorm van opvang van overtollig regenwater. Nou, helemaal niets is ook niet waar, want het noodzakelijke onderhoud zal wel gewoon worden uitgevoerd.

Vandaar dus die man maandagochtend, in zijn bakje en met een zaag hoog tussen de bomen. Hij en zijn collega’s doen deze week het snoeiwerk dat de bomen vitaal moet houden. Verloopt alles volgens plan, dan zijn ze vrijdag aan het einde van de dag klaar. Zou er iets tegenzitten, dan zijn ze ook volgende week misschien nog even bezig.