Premium

Laarder dommerdjes, ken uw plaats . . . Opstellers van beeldkwaliteitsplan voor Rabo-locatie getuigen van botte arrogantie | Opinie

Van de adviseurs die zijn ingehuurd voor de nieuwbouw op de oude Rabobank-locatie in Laren maken een paar het wel bont. Alleen andere experts wensen ze serieus te nemen. Domoren zoals inwoners van Laren en leden van de gemeenteraad horen daar niet bij. Die moeten hun plaats kennen, menen de adviseurs blijkbaar.

Stap voor stap begint er tekening te komen in wat de Amsterdamse beleggingsmaatschappij Triumph BV precies van plan is met de plek aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat in Laren waar nu nog het voormalige Rabobank-kantoor staat. Als eerste rolde onlangs het verkavelingsplan uit de bus. Daarop is te zien hoe de eigenaar het terrein na sloop van het oude Rabo-pand denkt in te delen. Gaat het allemaal door, dan komen er twaalf tot zestien woningen: twee-onder-een-kap aan Bij den Toren, de overige tien tot veertien in drie appartementenblokken. Het geheel wordt neergezet in een parkachtige omgeving.