Premium

Waar kunnen de kinderen lekker spelen, maar hebben ze ook nog lekkere koffie? De website van Koffie en Go geeft antwoord op die vraag: ’Er zijn heel veel leuke locaties in Nederland’

Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz: ,,Het draait ook gewoon heel erg om koffie.”
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Soesterberg

Het was hun liefde voor buiten zijn en goede koffie waaruit de website koffieengo.nl ontsproot. Maaike Schmitz en Romi Tweebeeke willen mensen spreiden over de regio naar leuke plekken waar ze ook nog eens goede koffie hebben.

Door Maaike Schmitz en Romi Tweebeeke werd er het afgelopen jaar heel wat afgeappt. Voor de jonge moeders was elke weekend de vraag, waar kun je in deze tijd nog leuk naartoe gaan met je kinderen en hebben ze goede koffie? ,,We hadden alle bekende plekken wel gehad en zochten naar waar het leuk is maar niet extreem druk. We konden nergens een goed overzicht vinden en dachten, daar moeten andere mensen toch ook mee zitten?”, vertelt de Hilversumse Schmitz, die sinds hun studie fotografie op de Haagse Kunstacademie beste vriendinnen is met Tweebeeke. De twee creatievelingen kwamen al snel op het idee voor de website koffieengo.nl. Tweebeeke: ,,We dachten eerst aan een boekje, maar daar zijn natuurlijk heel wat kosten aan verbonden en kost veel tijd. En een website opzetten is voor ons geen probleem.”