Premium

Stokerij Anker Weesp stookt oude jenever met eeuwenoude recepten als inspiratiebron. Want ooit was Weesp de grootste jeneverproducent. Dan is het toch gek als er geen druppel meer gestookt wordt?

Christian Pfeiffer experimenteert graag in zijn mini-stokerij in een zijvleugel van stadsbrouwerij Wispe.
© Foto’s Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Weesp

In duizenden bedrijven in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland wordt dagelijks hard gewerkt aan het perfecte product. Iedere week doet de redactie verslag van een bezoek aan een van deze ondernemingen. Vandaag: Stokerij Anker Weesp

Geboren en getogen Weesper Christian Pfeiffer (32) is gek op Weesp én op geschiedenis. „Wist je dat Weesp de grootste jeneverproducent was in de Gouden Eeuw?” Dan is het toch vreemd dat in de voormalige stookstad geen druppel jenever meer wordt gemaakt, dat vond Pfeiffer tenminste. Hij laat die oude tijden herleven met Stokerij Anker Weesp, opgericht samen met zijn vrouw Silvia in 2016.