Boete dreigt voor agenten Londen die haren lieten knippen

Ruim dertig Londense politieagenten moeten rekening houden met een boete van ruim 220 euro omdat ze tijdens hun dienst hun haar lieten knippen, en daarmee coronaregels schonden. De politie begon een onderzoek na een melding dat agenten naar een professionele kapper op een station in Oost-Londen waren gegaan. Volgens de lockdownregels die begin januari zijn ingevoerd, behoren kappers tot de bedrijven die zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Tegen de twee initiatiefnemers van de knipbeurt, die ook bedoeld was als liefdadigheidsactie, loopt een onderzoek voor wangedrag. Een leidinggevende noemt het uiterst teleurstellend en frustrerend dat zijn agenten niet hebben voldaan aan de verwachting dat ze de Covid-19-voorschriften naleven. Hoewel de 31 betrokken agenten geld hebben geschonken aan een goed doel als onderdeel van de knipactie, is dit geen excuus voor de ​​zeer slechte beslissing, aldus de politie.

Vorige week nog benadrukte de Britse minister van Binnenlandse Zaken dat degenen die de lockdownbeperkingen overtreden zullen worden bestraft door de politie. Ook werd er een nieuwe boete van omgerekend zo'n 900 euro aangekondigd voor degenen die huisfeesten bijwonen.