Premium

Plan B voor Baarnse Brink bijna klaar. ’Escher Beleefcentrum als publiekstrekker’, hoopt JeeGee Vastgoed; Met ook tientallen extra appartementen en winkelruimte

De Brink in vogelvlucht bij de afgeketste theaterplannen.
© Illustratie JeeGee Vastgoed
Baarn

Projectontwikkelaar Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed komt ’heel snel’ - waarschijnlijk in maart - met plannen voor de Baarnse Brink. De eigenaar van het Arcadegebouw gaat binnenkort in overleg met Bert Kranendonk van het Escher Beleefcentrum in wording. Dat kan een nieuwe publiekstrekker worden. Ook ziet Zijtveld winkelruimte en enkele tientallen extra appartementen verrijzen op deze ’briljante plek die een uitstraling met allure moet krijgen’.

Zijtveld, die aan het kortste eind trok met de huisvesting van theater De Speeldoos en de bibliotheek, zegt nog steeds: ’Verdorie, Baarn heeft een unieke kans in het centrum laten liggen’. ,,Zeker in combinatie met de woningbouw aan de Rembrandtlaan, vind ik. Een deel van de gemeenteraad is het er roerend mee eens.” In die vorige fase heeft hij veel contact gehad met Kranendonk. ,,We willen nu ook een optimale invulling, waarbij we met ieders wensen rekening houden en nadrukkelijk iets willen betekenen voor het Escher Beleefcentrum.”