Premium

Brand bij Scouting Olav verwoest niet alleen gebouw, maar ook drie boten en spullen van de zeilschool: ’We waren net weer opgestart met de kinderen na de tweede lockdown, heel triest’

© Martijn Lubbers
Naarden

,,Ik ben geen expert, maar dit kun je wel als total loss beschouwen”, zegt bestuurslid Jeroen Bolweg van Scouting Olav, terwijl hij verslagen toekijkt hoe de brandweer het clubhuis aan het nablussen is. ,,Vanavond hebben we crisisoverleg over wat we allemaal moeten gaan regelen en hoe we dit weer op gaan bouwen.”

De uitslaande brand die donderdagochtend ontstond heeft niet alleen het Wiggershuis aan de IJsselmeerweg in Naarden zelf verwoest, maar ook veel spullen en materialen die binnen lagen, waaronder drie boten, masten, zeilen en andere spullen van de zeilschool. ,,Vanwege de winter hadden we deze boten binnen staan voor onderhoud”, vertelt Bolweg, die met diverse andere (bestuurs)leden meteen poolshoogte kwam nemen bij de brand. ,,Dit is een flinke klap voor ons allemaal.” Hij heeft nog geen idee hoe de brand ontstaan kan zijn. Ook de hond die de brandweer zegt gered te hebben uit het gebouw, zegt Bolweg niets.

Net binnen