Wellantcollege in Naarden wordt Yuverta; nieuwe naam voor school met focus op klimaat, energie, water, voeding en welzijn

September 2019, opening het nieuwe Wellantcollege in Naarden.
© Archieffoto studio kastermans/leon dakkus
Naarden

Het Wellantcollege (een vmbo-school in Naarden) krijgt vanaf het schooljaar 2021/2022 een nieuwe naam: Yuverta. De school gaat vanaf dat moment samen met twee andere onderwijsorganisaties Citaverde en Helicon met vestigingen in onder meer Utrecht, Zuid-Holland, Brabant en Limburg.

Het motto van de nieuwe onderwijskoepel voor vmbo en mbo is: Thuis in de toekomst. ’Yuverta wil écht van betekenis zijn voor de leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio.

We zijn ’thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving’, zo presenteert de scholengroep zich op de website. De groep telt straks circa 12 duizend vmbo-leerlingen, 8800 mbo-studenen en leidt nog eens zo’n 8500 cursisten op. Er zijn tweeduizend medewerkers in dienst en er wordt samengewerkt met vijfduizend stagebedrijfen.

Annemarie Moons (voorzitter raad van bestuur van de nieuwe organisatie) meldt: „Een nieuwe naam is meer dan een nieuw jasje. Het staat voor wie en wat we willen zijn: ’Thuis in de toekomst’. Een vertrouwde basis voor onze leerlingen, studenten en cursisten, van waaruit ze zich kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst. Ook al worden we groter, we blijven dichtbij en persoonlijk. Een school waar we elkaar bij naam kennen.”

Moons belooft dat de school innovatief en ondernemend zal zijn. „We kijken en lopen vooruit, bieden meerwaarde en zijn daarmee van betekenis in het blauw-groene domein. Dat doen we op een duurzame manier in samenwerking met het bedrijfsleven in de regio.”

Net binnen