Premium

Blaricummer Simon Borsen stopt op 25-jarige leeftijd met marathonschaatsen: ’De combinatie werken en schaatsen kan op dit niveau niet’

Simon Borsen: ,,Ik trainde volop maar had geen tijd om nog meer trainingsarbeid te verrichten.”
© Archieffoto
Blaricum

Menig slapeloze nacht had Simon Borsen erover. Moest hij kiezen voor zijn maatschappelijke carrière of voor het marathonschaatsen? Na vijf jaar als A-rijder actief te zijn geweest, heeft de Blaricummer besloten te stoppen met schaatsen.

Door zijn aanvalsdrift gold Borsen als een talent. In 2015 pakte hij in Breda de nationale titel bij de junioren en als C-rijder maakte hij veel indruk in het Zesbanentoernooi. In 2016 stapte hij over van de beloften naar de topdivisie, waar hij uitkwam voor de ploeg Skate4Air. Bij het wereldkampioenschap voor studenten veroverde hij goud op de tien kilometer in Kazachstan, iets wat hij nog altijd als hoogtepunt in zijn loopbaan ziet. Nu, op 25-jarige leeftijd, zet hij dus een punt achter zijn loopbaan. ,,Er zijn jongens die hun geld verdienen met het schaatsen, die werken vrijwel niet. Ik moest erbij werken. Dan kan je nooit echt aan de top komen. Ik kon altijd wel meerijden, maar de echte uitschieters bleven uit. Ik trainde volop maar had geen tijd om nog meer arbeid te verrichten.”

Net binnen