Bussumse voetballer Silvester van der Water (24) maakt alsnog zijn gedroomde transfer: hij verruilt Heracles Almelo voor Orlando City

Silvester van der Water is de defensie van Emmen te snel af.
© Foto ANP
Almelo

Silvester van der Water maakt alsnog zijn gedroomde overstap van Heracles Almelo naar Orlando City. De 24-jarige aanvaller uit Bussum heeft bij de Amerikaanse club een contract ondertekend voor drie seizoenen. Zijn verbintenis in Almelo liep deze zomer af.

In september vorig jaar ging de overgang van Van der Water naar Orlando City nog niet door. Dat veroorzaakte nogal wat onvrede bij de oud-speler van amateurclub SDO en Almere City. Hij meldde zich destijds zelfs per Whatsapp af bij trainer Frank Wormuth voor de competitiewedstrijd tegen Willem II. Van der Water kreeg daarop de maximale boete van de clubleiding. Hij bood zijn excuses aan waarna hij weer welkom was in de selectie.

Van der Water kijkt terug op een mooie tijd in Almelo. „Ik heb veel geleerd bij deze club. Zowel fysiek als mentaal ben ik sterker geworden. Ik ben dan ook blij dat Heracles Almelo mij de kans heeft geboden me hier verder te ontwikkelen.”

Technisch directeur Tim Gilissen beaamt dat Van der Water in Almelo een betere speler is geworden en daarmee zijn transfer heeft verdiend. „Hij kwam van een niveau lager en had in het begin logischerwijs even tijd nodig. Daarna heeft hij laten zien van waarde te zijn voor Heracles Almelo met onder meer veel doelpunten en assists. Hij heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van andere clubs.”

Net binnen