Premium

’Geen Amsterdamse toestanden in Naarden of Muiden’; Gooise Meren Marketing wil vooral eigen inwoners wakker maken

Het bestuur van Gooise Meren Marketing met burgemeester Han ter Heegde (links) en wethouder Alexander Luijten (tweede van rechts).
Gooise Meren

Het is niet de bedoeling dat een vloedgolf aan buitenlandse toeristen het pittoreske Naarden of Muiden gaat overlopen. Dat zegt Vincent Knoops de bestuursvoorzitter van de nieuwe organisatie Gooise Meren Marketing. ,,We gaan juist onze eigen inwoners wakker maken voor al het moois dat deze gemeente te bieden heeft.”

De bestuursvoorzitter is ervan overtuigd dat alleen met de eigen inwoners het bezoek aan musea, theaters, winkels, horeca en speelparken al op kan lopen. ,,Nu ik zelf door onze gemeente ’reis’ zie ik ook nieuwe dingen of gelegenheden die leuker blijken dan gedacht. Neem het Filmhuis Bussum. Ik ben daar zelf ooit een keer geweest, een ander bestuurslid nog nooit. Ze doen daar veel meer dan alleen films draaien. Bussumers weten dat misschien wel, die komen daar, maar ze trekken maar weinig bezoekers uit de andere kernen. Zonde. Gooise Meren Marketing wil dit aanbod en dat van alle andere ondernemers en culturele instellingen aan alle inwoners aanreiken.”

Net binnen