Premium

Hilversumse Bethlehemkerk is decor van vaccinatieronde voor 60-65 jaar. Artsen van gezondheidscentrum willen niets liever dan inenten: ’Ons motto is prikken, prikken, prikken!’

Volgens Rik Rensen, oud-hoofdredacteur van RTL Nieuws, zijn de risico’s van AstraZeneca nagenoeg nihil.
Hilversum

De Bethlehemkerk in Hilversum is de komende week omgetoverd tot priklocatie. Mensen tussen 60 en 65 jaar die patiënt zijn bij de huisartsenpraktijken in gezondheidscentrum Casa Cura kunnen zich er laten vaccineren. Met AstraZeneca. Ondanks de negatieve berichtgeving over dit vaccin en de twijfels die sommigen hebben om zich ermee in te laten enten, is de prikbereidheid hoog. „Gelukkig wel”, zeggen de huisartsen. „We willen niets liever dan iedereen inenten.”

Het parkeerterrein voor de deur van de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg is afgeladen, er staan zelfs auto’s schuin op de stoep geparkeerd. Voor de hoofdingang van de kerk staat een rij mensen die zich er graag willen laten vaccineren tegen corona. Onder hen ook Rik Rensen, oud-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Hij heeft geen seconde getwijfeld om gehoor te geven aan de oproep zich te laten vaccineren.

Net binnen