Premium

Van sterrenkok tot hamburgerbakker. Robert Kranenborg leert het Gooisch Friethuys de perfecte hamburger bakken. ’Ho ho, je vergeet de uitjes’

Sterrenkok Robert Kranenborg legt ’de jongens’ van het Gooisch Friethuys uit hoe je een hamburger bakt.
© Foto: studio kastermans/alexander marks
Hilversum

Sterrenkok Robert Kranenborg bakt nu hamburgers. Thrill Grill heten de drie restaurants van de man die furore maakte in het Amstelhotel. Ook andere horecazaken kunnen zijn Thrill Grillburgers bakken. Het Gooisch Friethuys in Hilversum gaat de hamburgers van Nederlands rundvlees bakken en bezorgen. De ’maestro’ zelf komt het personeel uitleg geven. Zo bak je de perfecte hamburger.

,,Ho ho, de uitjes.” Robert Kranenborg (70) grijpt de hamburger van de toonbank. Hij tilt de bovenkant van het broodje op en drapeert nog snel een paar rode uienringen op de burger. ,,Hartstikke belangrijk zijn die uien”, zegt de chefkok tegen Mo. De jonge medewerker van snackbar het Gooisch Friethuys in Hilversum heeft zojuist zijn allereerste Thrill Grillburger gebakken. Onder het strenge toeziend oog van Kranenborg. Applaus krijgt Mo van zijn collega’s Roderik, Hugo, Miel en Julius. Bedrijfsleider Ben de Ruiter en eigenaar Martin Houwen van het Gooisch Friethuys kijken met ontzag naar het resultaat op de toonbank.

Net binnen