Premium

Hoe Bussumer Joël Drommel, de nieuwe doelman van PSV, van een talentvol voetballertje uitgroeide tot één van de beste keepers van Nederland: ’Ik zag meteen iets in hem, aanleg heet dat’, aldus zijn ontdekker

Joël Drommel groeide in zes seizoen FC Twente uit van een weifelaar tot een absolute steunpilaar.
© Archieffoto
Bussum

Het hing al even in de lucht, maar is nu ook echt rond: Joël Drommel mag zich de komende vijf seizoenen PSV’er noemen. De Eindhovenaren nemen de doelman, die maandag de medische keuring onderging, voor een bedrag van naar verluidt 3,8 miljoen euro over van FC Twente. In Enschede groeide de Bussumer (24) in zes seizoenen uit van een ’weifelaar’ tot een absolute steunpilaar, die het zelfs tot Oranje schopte.

Een persoonlijk akkoord werd enkele weken geleden al bereikt en na het nodige gesteggel over de transfersom zijn nu ook de clubs eruit. Als donderdag de handtekening onder een vijfjarig contract gezet wordt, mag Joël Drommel zich officieel (toekomstig) PSV’er noemen. Dat de Noord-Hollander (24) als keeper de absolute top zou halen, had nog maar tien jaar geleden niemand kunnen voorspellen. Talent had de jonge Drommel ontegenzeggelijk, maar dan als veldspeler. Gezegend met - toen al - een geweldige trap én een enorme drive. Dat hij als pupil van het Bussumse SDO werd gescout door Almere City verbaasde dan ook niet. In de C’tjes kwam hij toevallig eens onder de lat te staan en daar bleek al snel dat hij de aanleg van vader Piet-Jan, oud-doelman van AZ en Telstar, had geërfd. Wat Drommel zo’n bijzondere keeper maakt? We vroegen het vier goede bekenden van hem die hem, in verschillende fases van zijn carrière, van dichtbij meemaakten.