Doelman Joël Drommel uit Bussum tekent voor vijf seizoenen bij PSV

Joël Drommer in actie voor FC Twente
© Archieffoto
Bussum

PSV heeft de transfer van Bussumer doelman Joël Drommel afgerond. De 24-jarige keeper komt in de zomer over van FC Twente. Hij tekent in Eindhoven een contract tot medio 2026.

"Met Joël beschikken we komend seizoen over een talentvolle doelman die er direct staat en potentie heeft nog beter te worden", zegt technisch manager John de Jong.

De overgang van Drommel hing al een tijdje in de lucht. PSV en FC Twente onderhandelden lang over de transfersom. De doelman had vorige maand al een persoonlijk akkoord bereikt met de Eindhovense club en werd afgelopen week medisch gekeurd bij PSV.

Drommel staat sinds 2014 onder contract bij FC Twente. Hij debuteerde in 2015 in het eerste elftal. De doelman speelde tot dusver 120 competitiewedstrijden voor FC Twente. Dit seizoen werd Drommel voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Vanaf het eerste gesprek heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", zegt Drommel. "De club en trainer Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek."

PSV laat weten met het vastleggen van Drommel in te spelen op wijzigingen in het keepersbestand. "Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen", zegt De Jong. "Dat is met het aantrekken van Joël gelukt. Hij heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie."

Lees ook: Hoe Bussumer Joël Drommel, de nieuwe doelman van PSV, van een talentvol voetballertje uitgroeide tot één van de beste keepers van Nederland