Premium

Eindelijk kan het theehuis van de Soester Paardenkamp open, al is het dan alleen nog maar het terras; exploitant Frank van der Grift staat te popelen: ’Met zoveel mogelijk producten van eigen erf’

Frank van de Grift en bedrijfsleidster Nadine Kuijper in hun nieuwe zaak.
© foto caspar huurdeman
Soest

Ein-de-lijk kan theehuis Het Oude Paard open, het theehuis naast museumboerderij Het Gagelgat van de Soester Paardenkamp. Want de heropening van de terrassen per 28 april betekent voor het Soester theehuis dat de zaak eindelijk eens van start kan, al is het dan alleen met het terras. ,,Met alle beperkingen die er nog zijn natuurlijk, maar als je zo lang moet wachten is dit ook al heel mooi”, grijnst exploitant Frank van der Grift. ,,En nu hebben de mensen gelukkig ook weer een uitje.”

Het nieuwe theehuis Het Oude Paard is eigendom van stichting De Paardenkamp, maar de exploitatie is in handen van Frank van der Grift van Proef Soest. De nieuwe horecazaak stond al heel lang in de startblokken te trappelen van ongeduld, maar eerst was het wachten op groen licht van de gemeente Soest en daarna op coronaversoepelingen. Dus toen Mark Rutte dinsdagavond zei dat terrassen weer open mochten ging de vlag bij Van der Grift wel uit. ,,De horeca is er misschien wat verdeeld over, maar het is in elk geval een fijne eerste stap. We kunnen in elk geval weer wat.”