Premium

’Hoezo ingrijpen door de politie? We bekeken elkaars bijzondere auto’s bij Bussum Zuid en zijn rustig weggereden’. Gideon Heij baalt van negatieve aandacht voor autoliefhebbers

Hilversummer Gideon Heij heeft een oude Subaru WRX opgeknapt.
© Foto: Gideon Heij
Bussum

Het was een supergezellige avond, eindelijk konden ze ook weer eens tot na tien uur ’s avonds elkaars bijzondere en gepimpte auto’s bewonderen. Als de politie ze vrijdagavond verzoekt om rond elf uur het parkeerterrein bij Station Bussum Zuid te verlaten doen ze dat volgens hem zonder morren.

Gideon Heij (23) uit Hilversum is dan ook stomverbaasd en baalt als hij de volgende dag leest dat de politie moest ingrijpen bij de ’meet’ van hem en zijn autovrienden. ,,Wij zijn een groep van een kleine honderd voornamelijk mannen met bijzondere auto’s. We sleutelen graag, ze zitten in het wat duurdere segment. Een Mercedes AMG of opgeknapte oudere modellen van Japanse merken. Op Instagram zetten we foto’s van onze auto’s, die delen we. Onze auto’s hebben een eigen Instagramaccount”, lacht Heij. Hij rijdt zelf in een Subaru WRX. ,,Thatsmywrx, is mijn account.”

Net binnen