Tafeltenniscoach Bert Olofsen (Hilversum): ’Belangrijk is dat we kunnen gaan strijden om de titel’

Nolan Schultz
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

De competitie in de eredivisie tafeltennis mannen, die in oktober 2021 na vier wedstrijddagen was gestopt als gevolg van de coronamaatregelen, wordt toch hervat.Al is het in beperkte vorm. De strijd om landskampioenschap wordt nu afgemaakt in twee poules van drie ploegen op 13 en 14 mei in de speelzaal van TV Hilversum aan de Vaartweg.

Via artikel 50 van het competitiereglement kon de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) dit mogelijk maken. De deelnemers zullen wel veelvuldig op corona getest worden omdat er gespeeld wordt onder het topcompetitie protocol.

Het initiatief tot de hervatting kwam van Bert Olofsen (Hilversum) en Ruud van Graafeiland (Taverzo). De coach van ProActief Hilversum is blij dat ondanks de strenge voorwaarden weer gespeeld kan worden. „We hebben met alle clubs een online vergadering gehad en daaaruit bleek dat zes van de negen teams enthousiast waren. Smash, Westa en Tempo Team haakten af omdat zij om uiteenlopende redenen geen representatief team op de been konden brengen.”

De NTTB vond dat geen belemmering. Een woordvoerder van de bond vindt een kampioenschap waaraan zes van de negen ploegen aan deelnemen voldoende representatief.

Het publiek kan alle wedstrijden volgen op een livestream van de NTTB. Dat er tijdens dit alternatieve kampioenschap geen publiek en pers aanwezig mag zijn betreurt Olofsen. Dat vinden wij allemaal heel jammer maar belangrijker is dat we kunnen gaan strijden voor de titel. We hebben er allemaal veel zin in, ik vooral.”

Hoe de meeste clubs er qua fysiek en vorm voor staan is nog maar de vraag. Maar dat de twee grootste kanshebbers voor de titel, Hilversum en Taverzo goed beslagen ten ijs komen is wel zeker. Taverzo laat bij monde van coach Van Graafeiland weten graag voor hun zevende landstitel te willen vechten. Hilversum daarentegen wil in eigen huis niets anders dan voor zijn eerste landstitel te gaan.

Olofsen: „We kunnen niemand onderschatten want een misstap is in het tafeltennis zo begaan. Hercules heeft met Trinko Keen en Pekka Pelz ook twee heel goede spelers die kunnen verrassen. Je moet met een brede selectie komen, want stel dat er toevallig een speler positief getest wordt. Maar wij zijn al een hele tijd volop in training, zeker onze buitenlanders, Khalid Assar, Lauric Jean en Benjamin Rogiers. Zij zijn allen in topvorm. Martin Khatchanov heeft vijf maanden niet getraind dus de kans dat hij speelt is niet zo groot. Wel wil ik Nolan Schultz laten spelen. We kijken er naar uit, de spanning zal er zeker zijn na zo’n lange tijd.”