Premium

’Tijd voor een eigen gemeentelijk woningbedrijf’; Frustratie in Eemnes over trage groei sociaal woningbestand door handelwijze Alliantie

Eemnes wil zijn sociale woningbestand vergroten, maar dat gaat niet helemaal als gewenst.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Eemnes

De Eemnesser gemeenteraad is wel een beetje klaar met woningbouwcorporatie de Alliantie. ’Wij doen er alles aan om betaalbare woningen voor onze inwoners te bouwen; jaarlijks enkele tientallen. Toch is ons bestand sociale huurwoningen sinds 2019 met slechts tien toegenomen. Louter omdat de Alliantie maar doorgaat met de verkoop van haar woningen. Het wordt tijd voor een eigen woningbedrijf’, zo viel deze week te beluisteren in de raadscommissie Ruimte.

De frustratie droop er vanaf in het debatje dat de commissie voerde over de voorgenomen verkoop van een Alliantiewoning aan de Veldweg. Het CDA stelde daar vragen over toen het ontdekte dat er bij drie leegstaande huurwoningen op de Veldweg een bord was neergezet dat die huizen binnenkort in de verkoop zouden komen. Bij navraag door de gemeente bleek dat om een misverstand te gaan; de Alliantie was van plan slechts een woningen (Veldweg 2a) te verkopen en de andere twee woningen op te knappen voor nieuwe huurders.