Kwetsuur Davy Klaassen lijkt mee te vallen: ’Gewisseld met oog op het EK’

Davy Klaassen valt uit tijdens Ajax en VVV.
© ANP
Amsterdam

Het lijkt erop dat de blessure waarmee Davy Klaassen het veld verliet tijdens Ajax - VVV-Venlo (3-1) meevalt. Afgaande op de reactie van trainer Erik ten Hag valt de schade mij bij de middenvelder.

„Het was een zware overtreding die niet werd bestraft”, mopperde de coach bij ESPN. „Maar ik haalde hem uit voorzorg naar de kant. Met het oog op het duel van zondag met Vitesse, maar vooral vanwege het EK deze zomer.”

Klaassen kreeg in de slotfase van de eerste helft een flinke trap van verdediger Arjan Swinkels van VVV. Hij greep richting een kuit en verliet het speelveld op eigen kracht. Hij zal vrijdag deel uit maken van de voorlopige selectie van bondscoach Frank de Boer van Oranje voor het EK.

Ten Hag liet zich ook uit over het eventuele ’terughalen’ van Brian Brobbey van RB Leipzig. „Ik weet dat Overmars daarmee bezig is. Maar ik weet echt niet of het mogelijk is om hem terug te kopen. Ik weet ook nog niet hoe Brobbey daar precies instaat. Hij is daar zelf nog niet heel uitgesproken over geweest. Maar dat snap ik ook wel. Hij heeft daar nog niet eens een wedstrijd gespeeld.”

Verder gaf hij aan dat er nog geen beslissing is gevallen over de toekomst van Oussama Idrissi in Amsterdam. De van Sevilla gehuurde buitenspeler kreeg dit seizoen weinig speeltijd. „Maar dat komt ook omdat hij Dusan Tadic voor zich heeft”, zei hij. „Ik ben zeer tevreden over Oussama. Hij deed het uitstekend op de training en past als persoon ook bij ons.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen