Basketballers Red Stars schuiven coach van tweede team door naar de hoofdmacht

Soest

Erwin Heskamp wordt de nieuwe hoofdtrainer bij de basketballers van Red Stars. De 38-jarige Arnhemmer volgt daarmee Léon Kluijtmans op bij de eerstedivisionist uit Soest. Het afgelopen seizoen werkte Heskamp al bij het tweede team van Red Stars.

Ook al werd de competitie vanwege de coronamaatregelen vroegtijdig stilgelegd, toch maakte Heskamp al snel indruk op de technische commissie van Red Stars. ,,Erwin is echt een basketbaldier’’, zegt Bob Kooter, voorzitter van de technische commissie, zonder aarzelen. ,,Hij heeft echt wat uit dat team gehaald.’’

,,Natuurlijk hebben we eerst wel even rondgekeken wie we zouden aanstellen als nieuwe hoofdtrainer, maar al snel besloten we om Erwin door te schuiven. Voordat hij bij Red Stars kwam was hij al bekend bij ons en wat hij in die paar maanden liet zien was heel positief. Hij heeft bovendien de juiste papieren.”

Stoppen

Heskamp was jarenlang werkzaam bij Arnhem Eagles en gaat nu dus zijn tweede seizoen in bij Red Stars, omdat Kluijtmans besloot om te stoppen. Die was op zijn beurt twee seizoenen hoofdtrainer bij de Soesters en vond dat het tijd werd voor een ander. Wat ook meespeelde was dat de Utrechter ondertussen naar Den Bosch is verhuisd.

Het is nu aan Heskamp en de technische commissie om ervoor te zorgen dat er komend seizoen weer een eerst divisie-waardige ploeg staat. ,,Dat was voor mij wel een voorwaarde om het te gaan doen’’, aldus de trainer die in het verleden ook werkzaam was bij toenmalig eredivisionist Eiffel Towers/Matrixx Magic. ,,Ik wil graag presteren, anders heeft het voor mij weinig zin om drie keer per week vanuit Arnhem naar Soest te komen.”

,,Binnenkort wordt de selectie rondgemaakt’’, zegt Heskamp. ,,Een aantal jongens twijfelt of ze wel of niet doorgaan. Daarnaast trainen er ook wat nieuwe jongens mee. Ik sta er positief in en denk dat we een mooie ploeg krijgen en Beukendal weer kunnen laten swingen.’’