Premium

Verfhandel Schmidtje na de brand meteen weer open, al is het wel schakelen voor bedrijfsleider Tino Schouten: ’Zo staan er verzekeringsmensen, en dan wil iemand ineens een blik verf’

Bedrijfsleider Tino Schouten van de Baarnse verfhandel Schmidt-Koelewijn bij wat over is van de voorraadschuur bij de winkel.
© foto caspar huurdeman
Baarn

Zo zit je midden in de gemeenteraadsvergadering, en zo sta je toe te kijken terwijl de opslag van je zaak afbrandt. Het was niet helemaal de avond zoals Baarnaar Tino Schouten dat van tevoren gedacht had. ,,Die opslag is verloren, maar het winkelpand is gelukkig gespaard gebleven. Alle complimenten aan de brandweer”, blikt Schouten de volgende ochtend terug. ,,En we zijn ’s ochtends gewoon meteen weer open gegaan.”

Tino Schouten is behalve fractievoorzitter van lokale partij VoorBaarn ook bedrijfsleider bij verfhandel Schmidt-Koelewijn aan de Dalweg, in Baarn vanouds beter bekend als Schmidtje. En bij Schmidtje ging het woensdagavond dus mis. ,,Ik kreeg ineens allemaal berichtjes, en dat leek toch wel zo serieus dat ik de gemeenteraad heb verlaten en naar de zaak ben gegaan. De twee aanbouwen achter het winkelpand stonden in brand.” Ook burgemeester Mark Röell liet de raadsvergadering de raadsvergadering en ging ter plaatse. De oorzaak van de brand is volgens Tino Schouten nog niet bekend. ,,Maar brandstichting is uitgesloten door de experts.”