Premium

Het succesverhaal van een kleine supermarktondernemer met een briljant idee: zijn kant-en-klaarmaaltijden veroveren Nederland

Serdar Tolenaar in zijn Plus-supermarkt met op de voorgrond in het schap Mama’s Maaltijden. Achter Tolenaar de keuken waarin het allemaal begon.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Hillegom/Alkmaar

Het idee was om in zijn winkel wat dagverse maaltijden te gaan bereiden voor zijn Hillegomse klanten. Maar goed een jaar later is het veel, heel veel meer dan dat. Alkmaarder Serdar Tolenaar, eigenaar van de Plus supermarkt in de Hillegomse wijk Elsbroek, blijkt een gigantisch gat in de markt te hebben ontdekt. Zijn kant-en-klaarmaaltijden veroveren in rap tempo het hele land.

In mei 2020 heropende Tolenaar (32) zijn verbouwde winkel aan het Palet in Hillegom. Tot verrassing van zijn klanten bleek er ineens een keuken in de zaak te zitten, waar koks voor het oog van de winkelende Hillegommers elke dag verse maaltijden staan te koken. „Natuurlijk had ik mijn twijfels of dat een goed en rendabel plan zou zijn. Maar als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet lukt”, kijkt Tolenaar terug. Binnen een week had hij in de gaten dat hij in de roos had geschoten.