Premium

Greenfield’s wordt een Italiaans restaurant en gaat volgend jaar open. Appeltaart en bitterballen blijven op de kaart, belooft Guido Demmers: ’Dat willen de gasten namelijk na een lekkere wandeling aan de overkant’

De historie van het etablissement tegenover kasteel Groeneveld gaat inmiddels drie eeuwen terug. Deze ingekleurde prentbiefkaart is van ruim honderd jaar geleden.
© collectie het utrechts archief
Baarn

Het wordt een Italiaans restaurant voor de verse pizza en de betere pasta, maar dat betekent niet dat je na een wandeling op het tegenover gelegen landgoed Groeneveld verplicht aan de panna cota en de tiramisu moet. Als je een punt appeltaart wil dan zit je er ook goed, en als je een portie bitterballen wil zit je evenmin verkeerd. „Daar moet je allemaal niet te streng in zijn”, vindt de Baarnse horecaman Guido Demmers. „We zijn er tenslotte om het de gasten naar de zin te maken.”

De drie gebroeders Guido, Elgar en Rogier Demmers namen het pand van Greenfield’s eerder dit jaar met financiële steun van de Conservatrix-familie Henny over nadat het in het eeuwenoude etablissement gevestigde restaurant dit voorjaar failliet ging. Het pand stond al langer op hun verlanglijstje, en begin dit jaar deed de kans zich voor.