Tactiek Huizen tegen Rijnsburgse Boys werkt, bijna

Tessa de Wekker
Rijnsburg

Bijna een helft lang werkte de tactiek van Huizen tegen Rijnsburgse Boys uitstekend. Bijna, want op slag van rust leidde duur balverlies op het middenveld alsnog tot een achterstand. Uiteindelijk werd het 4-2. ,,Tot 23 seconden voor rust ging het goed. Daarna werd het moeilijk’’, baalde trainer Henk van de Pol.

Huizen, de nummer twee van de hoofdklasse A van vorig seizoen, had tot dat moment behoorlijk partij geboden aan het kwalitatief veel sterkere Rijnsburg. Dat miste voor de zomer op een haar na promotie naar de tweede divisie vanuit de topklasse. De ploeg is vast van plan dat dit seizoen goed te maken en lijkt op voorhand een van de topteams in de zaterdagse derde divisie. Huizen liet Rijnsburg het spel maken en was er een aantal keer gevaarlijk uitgekomen via een counter. De goal op slag van rust van Jeffrey Jongeneelen betekende een mokerslag voor de mannen van Van de Pol, en een opsteker voor de thuisploeg.

,,Onze tactiek werkte goed. We lieten hen komen. Ze hadden overwicht, maar de beste kansen voor rust, wel vier of vijf, waren voor ons’’, zei Van de Pol. ,,Als we met 0-0 de rust hadden gehaald, dan had ik het nog wel willen zien. Dan hadden zij moeten komen en was er voor ons meer ruimte geweest.’’

In plaats daarvan kreeg Rijnsburg, aangemoedigd door een mannetje of 1200 dat na een aantal magere seizoenen snakt naar de successen van weleer, juist ruimte. Daar profiteerde de aanval van de thuisclub optimaal van. Met snelle combinaties liep Rijnsburg binnen een kwartier na rust uit naar 3-0. Martijn Tjon-A-Njoek scoorde beide goals. De 3-1 van Guido de Graaf gaf Huizen nog even hoop, maar al snel maakte Jordy Strooker (vorig seizoen Spakenburg) er 4-1 van. Opnieuw De Graaf verkleinde de marge weer naar twee, maar verder kwam Huizen niet.

Van de Pol: ,,Die twee doelpunten zijn wel goed voor ons zelfvertrouwen. Conditioneel zijn we niet top uit de voorbereiding gekomen, dus we kunnen nog wel wat beter dan wat we nu hebben laten zien.’’

Net binnen