USB-stick op graf slachtoffer villamoord Hilversum

Politieonderzoek in de villa aan de Waldecklaan in Hilversum.

Politieonderzoek in de villa aan de Waldecklaan in Hilversum.© Caspar Huurdeman

Hilversum

Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een usb-stick gevonden. Op een tekst op die stick waarschuwt de nog onbekende schrijver dat de verdachte onmogelijk uit noodweer gehandeld kan hebben.

Dat bleek dinsdag op een regiezitting in de rechtbank in Lelystad. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa aan de Waldecklaan voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden.

Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

Een paar dagen voor de vondst van haar lichaam sprong de 23-jarige Rotterdammer Kelvin M. op de A27 voor een auto. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw.

De USB-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Het OM heeft de eigenaar ervan nog niet getraceerd.

Kelvin M. heeft op een eerdere regiezitting in oktober verklaard dat hij handelde uit noodweer. Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet, zei advocaat Françoise Landerloo. ,,Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is.'' Op de USB-stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.

Lees ook: Dode vrouw in Hilversums studentenhuis

Lees ook: Verdachte van doden Hilversumse vrouw sprong voor auto

Lees ook: Nieuws over slachtoffer studentenhuis Hilversum komt hard aan bij bewoners

Net binnen