Beperkte duur stankoverlast in Gooi en Eemland

Beperkte duur stankoverlast in Gooi en Eemland
Michel van Grinsven van SV Baarn overlegt met de politie.
© Foto Caspar Huurdeman
Hilversum

De overlast in Gooi en Eemland zaterdagmorgen door de stank van een lekkende tankwagen in Alblasserdam heeft maar beperkte tijd geduurd.

Voetbalclubs op de velden van Sportpark Ter Eem in Baarn legden de wedstrijden stil tot 12.30 uur. In Soest werd door mensen op straat een ’vieze gasachtige lucht’ geroken. Hardlopers van AV Pijnenburg roken stank tijdens hun rondje door de bossen. Onder het lopen kregen de sporters NL-Alerts op hun telefoon. In het Eemland stond in de sms-jes dat het ’gezondheidsrisico nihil’ was. Wel werd er gewaarschuwd voor eventueel optredende misselijkheid.

Bij SV Baarn meldt Henri van de Hoef van de jeugdcommissie dat de voetbalclub de KNVB heeft ingelicht over de wedstrijden die zaterdagmorgen niet door konden gaan. Na 12.30 uur konden de wedstrijden gewoon doorgaan.

Een bewoonster van de Soestdijkerstraatweg in Hilversum rook al voor de NL-Alert op haar telefoon dat er wat mis was. Pas tegen tien uur zag zij het bericht van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Lees ook: Stankoverlast in Gooi en Vechtstreek na ongeval tankauto

Bij HSV Wasmeer in Hilversum zijn de ochtendwedstrijden gewoon doorgegeaan. ,,We hebben de lucht wel geroken, maar hebben de wedstrijden gewoon door laten gaan. De kinderen klaagden nergens over.”

Bij de buren, Scouting Heidepark, wordt niet opgenomen. Onduidelijk is nog of dat komt door de stankoverlast.

Bij SDO in Bussum werd ook gewoon gevoetbald. Er werd geen afwijkende geur in de lucht ervaren. ,,Stankoverlast?”, vraagt de vrijwilliger in de kantine verbaasd. ,,Ik ga even vragen, hoor.” En even later: ,,Nee, niemanand heeft hier iets geroken.”

Het laatste nieuws