Verhuizing Hunkemöller voorlopig nog niet aan de orde

Verhuizing Hunkemöller voorlopig nog niet aan de orde
© Archieffoto ANP
Hilversum

Hunkemöller vertrekt van de Liebergerweg in Hilversum, maar wanneer is en blijft de grote vraag. Voorlopig niet in elk geval. De lingeriegigant speurt namelijk nog altijd naar een nieuwe plek.

,,We zijn zoekende”, stelt woordvoerster Tessa Bruijns van Hunkemöller vast. ,,We hebben behoorlijk wat ruimte nodig, want we moeten er ook in de toekomst goed uit de voeten kunnen. We hebben een bepaalde groei voor ogen, dus we gaan niet over een nacht ijs.”

Verhuizing naar Crailo is nog steeds een mogelijkheid. ,,Dat is door de gemeente Hilversum geopperd, maar er is verder nog niets concreets over te melden”, legt Bruijns uit. ,,We zijn overal in de regio om ons heen aan het kijken. Maar ook daar is eigenlijk nog helemaal niets concreets over te zeggen. Ik ga daarom op dit moment ook geen jaartallen noemen.”

Vrachtverkeer

Hunkemöller is met het hoofdkantoor en het distributiecentrum gevestigd aan de Liebergerweg. Het distributiegedeelte zorgt vanwege het bijbehorende vrachtverkeer voor overlast in de buurt. Een paar jaar geleden was de buurt het helemaal zat, wat uiteindelijk leidde tot het besluit om het distributiecentrum te verhuizen.

Volgens Tessa Bruijns is het contact met de buurt sindsdien verbeterd. ,,We hebben regelmatig meetings met de gemeente en met de buurt om dingen door te spreken. En op het terrein is permanent iemand aanwezig die alle vrachtwagens begeleidt. Wij zitten natuurlijk ook niet te wachten op trammelant, wij willen gewoon ons werk doen.”

Het terrein van Hunkemöller zit ingeklemd tussen de smalle Liebergerweg en het spoor. Dagelijks moeten veel vrachtwagens de straat in om het bedrijfsterrein te bereiken. De weg, tegenover het bedrijf staan woningen, is daar niet op berekend. De bedoeling is dat er na het vertrek van het distributiecentrum - het kantoor blijft - woningen worden gebouwd op het bedrijfsterrein.

Het laatste nieuws