Coalitie Hilversum neemt het op voor De Zeven Straatjes

Coalitie Hilversum neemt het op voor De Zeven Straatjes
Het nieuwe stationsgebied.
© Impressie PR
Hilversum

Coalitiepartijen VVD en Hart voor Hilversum nemen het op voor het model De Zeven Straatjes. Dit toekomstplan voor het stationsgebied krijgt de laatste weken veel kritiek. Van burgers en van de de oppositie.

Haitske van de Linde is woordvoerster Ruimtelijke Ordening en Wonen voor de VVD. Zij hekelt de kritiek op het plan en zegt vierkant achter De Zeven Straatjes te staan.

Op de site van de Hilversumse VVD schrijft Van de Linde dat er ’een model ligt dat aan alle kaders en randvoorwaarden die we als raad hebben meegegeven voldoet en dat na jaren en jaren van zorgvuldig bespreken, afwegen, en beoordelen tot stand is gekomen’.

Het alternatieve plan van Michel Huisman - dat veel bijval krijgt van inwoners - om over het station heen te bouwen, is volgens Van de Linde onhaalbaar. In haar stuk haalt ze de meerkosten aan die het plan Maankwartier van Huisman in Heerlen met zich mee heeft gebracht.

’Niet zo gek dus dat het college van Hilversum geen behoefte heeft om haar doorwrochte en tot achter de komma afgeparticipeerde plan in te ruilen voor een onuitvoerbare berg die op financieel drijfzand lijkt te zijn gebouwd’.

Volgens het raadslid is het nu tijd voor actie: ’Sowieso blijven er altijd andere opties en over smaak valt niet te twisten. Er komt een moment dat je moet stoppen met wikken en wegen en een keuze moet maken, zodat je aan de slag kunt gaan om die keuze uit te voeren.’

Aandacht voor Oost

Daarnaast is zij het niet eens met de opvatting dat Oost ’structureel minder aandacht krijgt’. ’Oost is ongelooflijk in ontwikkeling. Met Villa Industria, de Melkfabriek, het Lucent-terrein, Anna’s Hoeve en het Philips-terrein gebeuren er heel goeie dingen in Oost.

En dan vergeet ik nog de Spoorzone, een uitgebreide gebiedsagenda die wordt vormgegeven samen met de bewoners , bedrijven en organisaties. Oost bruist van de bedrijvigheid en de levendigheid. Het glas is niet halfvol, het glas is meer dan driekwart vol in Oost’, aldus het raadslid.

Hart voor Hilversum geeft op Facebook aan ’graag in gesprek te gaan over dit nieuwe stedenbouwkundig plan’.

Volgens de fractie heeft het plan veel te bieden, er moet aandacht komen voor sfeer en passende maatvoering om een gezellig stationsgebied te creëren. In de post benoemt de partij de - in hun ogen - positieve kanten van De Zeven Straatjes. Het stationsgebied wordt een meer beschutte plek.

De nieuwe gebouwen hebben geen dode muren, maar veel ramen. Er komen veel woningen bij. De ondergrondse fietsenstalling. De fietstunnel wordt verbeterd. Het Oosterspoorplein wordt groener. Er komen nieuwe zichtlijnen. En het aanbod bij het station wordt vergroot met winkeltjes, hotel of school, somt Hart voor Hilversum op.

Het laatste nieuws