Hilversums protestlied tegen de ’Arno Scheepers-muur’: ’Arno dendert maar door’ [video]

Hilversum

’Oost-Hilversum, Jan van der Heijden. Er wandelen mensen langs Lieberg en Seinhorst. Waar Philips, Veneta nog steeds op een voetstuk staan...’ De plannen voor het stationsgebied hebben de eerste protestsong opgeleverd.

Jeroen Pater - beheerder van Facebookgroep Spoorzone - liet zijn creativiteit los op de klassieker ’Over de muur’ van Klein Orkest.

,,Kwam eigenlijk door een tekening in jullie krant, die van die Arno Scheepers-muur. Mijn broer zei: hé, kunnen we niet iets met The Wall van Pink Floyd. Maar ik dacht ik aan ’Over de muur’. Ik schreef de tekst, die rolde er eigenlijk zo uit. Boy Scholte zong het in en maakte de clip.”

Voor de duidelijkheid: die Arno Scheepers-muur tussen Hilversum-Oost en het centrum is dat wat - volgens de tegenstanders - ontstaat als het stationsproject Zeven Straatjes doorgaat: een grote scheiding tussen Hilversum-Oost en het centrum. En Arno Scheepers is de wethouder die het plan onder zijn hoede heeft.

'Goed... je mag demonstreren, maar je vindt geen gehoor. En die muur, die gaat komen, Arno dendert maar door’, meldt Paters protestlied. Want, zo vrezen de tegenstanders: de gemeente heeft het wel vol over burgerparticipatie, onder de streep zet de gemeente gewoon door.

Pater krijgt veel reacties, tot nu toe eigenlijk allemaal positief. ,,Nee, van Arno Scheepers heb ik nog niets gehoord. Ach, je moet de humor ervan inzien natuurlijk, het is met een knipoog.”

Hij hoopt dat de tegenstanders in elk geval twijfel kunnen zaaien bij de over de plannen. ,,Dat ze hun ogen openen, dat ze zien dat er alternatieven te bedenken zijn.”

Het laatste nieuws