Herinrichting Laanplein Baarn start maandag

Herinrichting Laanplein Baarn start maandag
De herinrichting van parkeerterrein Laanstraat staat op punt van beginnen. De rechterhelft (op de foto) wordt de komende acht weken aangepakt, nadat maandag alle bomen worden gekapt.
© archieffoto studio kastermans
Baarn

De herinrichting van het parkeerterrein Laanstraat - ook wel Laanplein genoemd - gaat maandagochtend 18 februari beginnen met de kap van alle bomen op het terrein.

Vanaf zes uur moeten alle auto’s van het plein verdwenen zijn. Het parkeerterrein is vervolgens tot zes uur ’s avonds volledig afgesloten voor alle verkeer. Staan er na zes uur ’s ochtends nog auto’s, dan zijn deze pas ’s avonds weer op te halen.

De daadwerkelijke herinrichting begint dinsdag, als alle bomen weg zijn. Eerst wordt alles links van de denkbeeldige lijn tussen doorsteek naar de Laanstraat en de ingang aan de Eemnesserweg aangepakt, gezien vanuit de Laanstraat. Dit werk duurt naar verwachting acht weken. Op het gedeelte aan de kant van voorheen Drukkerij Bakker blijft al die tijd wel te parkeren.

Van 20 februari tot 1 maart is bovendien de Nieuwstraat deels afgesloten in verband met werkzaamheden aan de kruising bij de ingang van het parkeerterrein.

Parkeerterrein Laanstraat blijft ook na de herinrichting parkeerterrein. Het aantal parkeervakken wordt iets teruggebracht tot ongeveer 182. Dit komt doordat de vakken iets ruimer worden. Om toch iedereen van een plek te kunnen voorzien wordt de blauwe zone uitgebreid, zodat de doorloop wordt bevorderd.

Meer informatie over de herinrichting is te vinden op de app voor tablet of smartphone die Van Asch Infrastructuur heeft laten maken. Deze is te vinden in de appstore, zoeken naar ’herinrichting Baarn’.

Het laatste nieuws