Hockey: ’zuinige’ mannen van Huizen blijven meedoen in de overgangsklasse

Hockey: ’zuinige’ mannen van Huizen blijven meedoen in de overgangsklasse
Huizen speelde zeker niet groots tegen degradatiekandidaat HCAS, maar won wel.
© Archieffoto
Hockey

Huizen blijft goed meedoen in de overgangsklasse B. Bij degradatiekandidaat HCAS werd met 1-3 gewonnen.

Geen goede wedstrijd, maar in deze fase tellen alleen de punten. Coach Wouter van der Kloet, die onlangs zijn contract verlengde, was bang voor onderschatting. „Maar ik moet zeggen dat ik de hele dag focus en concentratie heb gezien”, zegt de trainer die zijn ploeg voor rust op 0-1 zag komen. „Met twee goede counters hebben we de wedstrijd beslist.”

In dezelfde competitie speelde Hilversum met 3-3 gelijk tegen Ede. Een punt is niet slecht, maar misschien had de degradatiekandidaat toch wat meer nodig. „We zijn er inderdaad nog lang niet, maar we hebben de stijgende lijn te pakken”, aldus coach Piotr Mazany. „En daarbij was deze uitslag terecht.”

Gooische deed in de overgangsklasse A goede zaken. Tegen koploper Victoria werd het 3-3. De club blijft dan ook volop in de race voor de play-offs. „Ik denk dat we zelfs nog hadden kunnen winnen”, vertelt coach Robbert Paul Aalbregt. „Het was een erg leuke wedstrijd.”

Competitiegenoot Naarden scoorde niet tegen Helmond, maar de Brabanders deden dat evenmin. „Uniek”, vindt coach Vincent van de Peppel. „Een 0-0 heb ik als coach nog niet eerder meegemaakt. Een punt is goed, we halen nu vier uit twee. En dat is gezien de laatste weken prima.”

Promotieklasser Laren heeft het zwaar in uitwedstrijden en won dit jaar alleen nog maar thuis. Ook bij Voordaan werd er verloren, nu met 4-3. Coach Nanco Jansonius snapte niet hoe het kon, na het uitstekende spel van vorige week. „Het gebrek aan stabiliteit verbaast me soms wel. Dat is iets wat we er voor volgend jaar echt uit moeten krijgen.”

In de eerste klasse verloor ’t Spandersbosch met 2-4 van koploper Reigers. Het ziet er niet best uit voor de degradatiekandidaat. „Maar het kan echt nog”, aldus coach Bas van Stekelenburg.

Het laatste nieuws