Automobilist ernstig mishandeld na botsing in Kortenhoef [video]

KORTENHOEF

Een 30-jarige man uit de gemeente Wijdemeren is maandag ernstig mishandeld door een onbekend gebleven man na een verkeersincident in Kortenhoef. De achterruit van het voertuig van het slachtoffer werd ingeslagen met een voorwerp en daarna werd de bestuurder zelf met dit voorwerp geslagen.

De politie zoekt getuigen van het incident, dat plaatsvond maandag tussen 21:30 en 21:45 uur op de Vreelandseweg (N201) ter hoogte van hectometerpaal 73.2, waar een kleine parkeerhaven ligt aan de zijde van het Hilversums Kanaal.

Het slachtoffer kwam uit Hilversum en reed met zijn grijze Renault Scenic richting de Rijksweg A2. Toen hij voor het stoplicht op de Vreelandseweg (kruising Kortenhoefsedijk) in Kortenhoef stond te wachten op groen licht kwam er een klein model blauwe auto (mogelijk een Citroën Saxo) naast hem staan in het voorsorteervak naar de Kortenhoefsedijk.

Toen het licht groen werd reden beide voertuigen echter rechtdoor en dit leidde tot een botsing, waarbij de blauwe auto links achter schade moet hebben opgelopen.

De bestuurder van de Renault reed verderop de parkeerhaven op om de schade te checken en om te vragen hoe het met de bestuurder van de andere auto ging. Deze andere bestuurder kwam echter met een zilverkleurig voorwerp in zijn handen op hem af. Door de stress wist de Renault-bestuurder niet op tijd zijn auto te starten en weg te rijden.

De bestuurder van de blauwe auto sloeg vervolgens met het voorwerp de gehele achterruit van de Renault stuk en sloeg daarna met dat voorwerp op het slachtoffer in. Het slachtoffer wist uiteindelijk alsnog weg te rijden en is daarna opgehaald door een ambulance.

De verdachte is een man van tussen de 30 en 40 jaar oud, is ongeveer 1.80 m lang en heeft een licht getinte huidskleur en heeft licht donker golvend haar tot op zijn schouders. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de bestuurder van deze blauwe auto zich ook verkeersonvriendelijk heeft gedragen op die weg tegen andere automobilisten.

Net binnen