Premium

Batman de oceaan op [video]

Batman de oceaan op [video]

Superheld Batman weet steeds weer voertuigbouwers te inspireren tot futuristische ontwerpen die tot de verbeelding spreken.

We kenden al diverse uitvoeringen van de Batmobiel, maar ook motoren en vliegtuigjes kwamen voorbij. Nu is er in het rijtje ook een Batman-superboot. Maar anders dan tot nu toe gebruikelijk is dit jacht gewoon te koop.

De Nederlandse superjachtbouwer Icon in Harlingen bouwt de spectaculaire op Batman geïnspireerde boot onder de naam ’The Gotham Project’. De ’wolf in wolfskleren’ is 46 meter lang en krijgt met een brandstofvoorraad van 37.000 liter een trans-Atlantische status.

Het Gotham Project is een gedurfd ontwerp van Ivan Erdevicki en Naval Architects Van Oossanen met veel inbreng van de nieuwe eigenaar.

Het 275 ton wegende superjacht wordt aangedreven door twee diesels van 2000 pk. Met een speciale in Nederland ontwikkelde aluminium romp kan een top van 26 knopen bereikt worden.

Voor de eigenaar en zijn gasten zijn op de Batboot vijf zeer luxe hutten beschikbaar. Er zijn tevens diverse verblijfruimtes voor de bemanning. Het ontbreekt de opvarenden aan weinig: een wijnkelder, een sportzaal en een verzonken bar zijn maar een paar van de luxueuze voorzieningen.