Premium

Hilversums poppodium De Vorstin gaat los met songfestivalfeestje

Hilversums poppodium De Vorstin gaat los met songfestivalfeestje
Hilversum

Lekker met zijn allen naar het Songfestival kijken. En keihard commentaar geven natuurlijk. Hoe cynischer hoe beter, want dat is tenslotte wat het Songfestival leuk maakt. Poppodium De Vorstin maakt zich op voor een knallend songfestivalfeestje zaterdagavond.

Het is de eerste keer dat De Vorstin in Hilversum los gaat met het Songfestival, en organisator Hellian van Beekum heeft er zin in. „We slepen alle banken naar de kleine zaal beneden, maken er een leuke huiskamersetting van. Hapjes met vlaggetjes van de deelnemende landen erop, een ceremoniemeester die tussendoor lekker commentaar geeft, kortom, wordt hartstikke leuk!”

De Vorstin haalt twee grote schermen uit de kast. Op het ene is het Songfestival te zien, op het tweede het commentaar van de Vorstin-bezoekers. „Want alle cynische opmerkingen die je tijdens het festival op sociale media voorbij ziet komen, dat maakt het zo leuk. Dus daar doen wij vrolijk aan mee. Alle bezoekers krijgen een inlogcode, en iedereen kan dan dus zijn commentaar intikken en dat is dan te zien op dat scherm.”

Of Duncan Laurence namens Nederland de finale haalt, gaan we donderdag zien. Maar zo niet, dan wordt het toch feest zaterdag. „Want als je van het Songfestival houdt, dan hou je van het Songfestival. Hoe druk het wordt? Moeilijk in te schatten, het is de eerste keer dat we zoiets organiseren maar er zijn al aardig wat kaarten verkocht.”

Net binnen