Zorgen over de trein naar Berlijn, CDA’er: ’gevaar voor meer giftige stoffen over Hilversum’

Zorgen over de trein naar Berlijn, CDA’er: ’gevaar voor meer giftige stoffen over Hilversum’
Hilversum

Het raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen (CDA) is bang er straks meer giftreinen langs de mediastad denderen. Volgens hem zijn er plannen om de trein naar Berlijn niet meer over Hilversum te laten rijden. De ruimte op het spoor kan dan gebruikt worden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Kruijswijk Jansen heeft vragen aan het college gesteld over het mogelijk veranderen van de treinverbinding van Amsterdam naar Berlijn. ’Om meer en snellere treinverbindingen mogelijk te maken, onderzoekt de regering diverse routeopties, waaronder een route vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Berlijn’, schrijft het raadslid.

Kruijswijk Jansen is nu bang dat Hilversum er bekaaid af zal komen, mocht er een andere routevariant voor de trein gekozen worden. Niet alleen omdat het spoor richting Berlijn een ’geoptimaliseerde spoorverbinding’ wordt en Hilversum dus met een ouder spoor blijft zitten, maar ook omdat ’de vrijvallende spoorruimte kan worden gebruikt voor vervoer van gevaarlijke stoffen’.

Daarom wil Kruijswijk Jansen dat het college een lobby start om ervoor te zorgen dat ook op langere termijn de treinverbinding van Amsterdam naar Berlijn via het huidige traject blijft lopen. ’Alleen de allerbeste spoorverbinding met Amsterdam en Schiphol en Utrecht, Rotterdam en Den Haag is goed genoeg voor het dagelijks forensenverkeer en het opbloeiende toerisme in (de regio) Hilversum’, aldus het CDA-raadslid. Volgens hem is het een goed idee om de handen ineen te slaan met andere stations als Amersfoort en Deventer die nu ook op het traject liggen.

Het laatste nieuws