Hilversummer (38) opgepakt voor zware mishandeling na aanrijding in Kortenhoef, dankzij Opsporing Verzocht

HILVERSUM

Een 38-jarige man uit Hilversum is aangehouden als verdachte in de zaak van de ernstige mishandeling van een automobilist in Kortenhoef dit jaar april. De auto van de verdachte werd herkend na een uitzending van Opsporing Verzocht en de politie wist daardoor de man te traceren.

De zaak kwam dinsdagavond aan bod in Opsporing Verzocht. Een aantal kijkers belde tips door over de opvallende auto van de dader, een kleine blauwe auto met buitenlandse kentekenplaten (wit met zwarte letters) en een skikoffer op het dak. Woensdagochtend kwam er een melding binnen bij de politie dat de gezochte auto op dat moment werd gezien op een locatie in Hilversum. De auto voldeed aan de beschrijving, inclusief een schade die mogelijk was opgelopen ten tijde van het verkeersongeluk op 15 april. De auto werd gevonden en in beslag genomen. De eigenaar van de auto werd korte tijd later aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

Lees ook: Automobilist ernstig mishandeld na botsing in Kortenhoef

De Hilversummer wordt ervan verdacht op maandagavond 15 april op de Vreelandseweg in Kortenhoef, een 30-jarige man te hebben mishandeld na een aanrijding. Het slachtoffer parkeerde na de botsing in een parkeerhaven om de schade te checken en te vragen hoe het met de bestuurder van de andere auto ging. Die bestuurder kwam echter met een honkbalknuppel in zijn handen naar hem toe, mishandelde hem daarmee en sloeg de achteruit van het slachtoffer in. De 30-jarige man raakte zwaargewond, slaagde er uiteindelijk in om nog weg te rijden waarna hij met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De eigenaar is aangehouden, zo meldt de politie op haar website.

Het slachtoffer werd eerst afgesneden door de hard voorbij rijdende verdachte, zo vertelde hij in Opsoring Verzocht. Volgens De Telegraaf werd hij zo’n twintig keer geslagen.

Het slachtoffer van de verdachte Hilversummer.

Net binnen