Geen regionaal succes bij NJK tennis op banen van Tulip Tennis Center in Hilversum

De Naaldwijkse Anouck Vrancken-Peeters maakte haar favorietenrol waar bij de meisjes tot en met 16 jaar.

De Naaldwijkse Anouck Vrancken-Peeters maakte haar favorietenrol waar bij de meisjes tot en met 16 jaar.© Archieffoto

Robert Toret
Tennis

De Nationale Jeugd Kampioenschappen tennis, op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum, hebben geen regionaal succes opgeleverd.

Bij de jongens tot en met 16 jaar ging de winst naar Stian Klaassen. Het talent van het Zeistse Shot, die in de tweede ronde al te sterk was voor Julius Bult (’t Melkhuisje), kende in de finale weinig problemen met Daniel Verbeek: 6-3, 6-2.

In dezelfde leeftijdscategorie maakte Anouck Vrancken-Peeters haar favorietenrol bij de meisjes waar. De als eerste geplaatste Naaldwijkse wees in de eindstrijd Anouk Koevermans - dochter van voormalig Davis Cup-held en huidig Feyenoord-directielid Mark Koevermans - terug: 6-3, 6-4.

De nationale titel voor jongens tot en met 18 jaar werd een prooi voor de Drentse Niels Visker (1), die in de finale Jurriaan Bol versloeg: 6-3, 7-5. Bij de oudste meisjes ging Elysia Pool met de zege aan de haal. De Meppelse, die in de kwartfinale al won van Het Spieghel-speelster Roos van Reek, klopte Vanja Gudelj om de strijd om het goud: 7-6, 6-3.

Komende week wordt bij het Tulip Tennis Center opnieuw een NJK gespeeld. Dan worden de titels verdeeld in de categorieën tot en met 12 en tot en met 14 jaar. In totaal doen daar liefst tien talenten uit deze regio aan mee.

Net binnen