Service in Hilversum: fiets in de stalling en met gratis leenbuggy het centrum in om te shoppen

Service in Hilversum: fiets in de stalling en met gratis leenbuggy het centrum in om te shoppen
Foto ter illustratie
© Archieffoto
Hilversum

Bij de nieuwe fietsenstalling in het centrum van Hilversum zijn straks gratis buggy’s te leen. Handig, voor als je met de baby in het zitje naar het centrum bent gefietst om te winkelen en de kleine nog te klein is om op eigen benen mee te gaan shoppen.

Het stukje dienstverlening naar de jonge ouder toe is uiteraard exclusief bedoeld voor gebruikers van de nieuwe fietsenkelder, die op dit moment wordt gebouwd op de hoek van de Zeedijk en de Herenstraat. De fietsenstalling op de plek van waar tot voor kort de winkel van Bristol zat gaat begin oktober open en biedt plek aan 810 fietsen.

Kluisjes

Behalve met gratis leenbuggy’s komt de gemeente Hilversum ook met het gratis gebruik van kluisjes in de fietsenstalling. Ook dat is best handig, als je geen zin hebt om allerlei spullen mee te zeulen de winkels in. En een lege fietsband kan ook in de stalling worden opgelost zonder de portemonnee te trekken, het oppompen van een band kan namelijk ook gratis.

De gemeente heeft onlangs de tarieven voor de fietsenkelder vastgesteld. Parkeren is de eerste 24 uur gratis, daarna kost het 1,25 euro per dag voor een normale fiets en 2,50 euro per dag voor een buitenmodel fiets of een elektrische scooter. Dit tarief geldt tot en met dag 28. Voor fietsers die nog langer willen parkeren komt een jaarabonnement in beeld à 75 of 150 euro.

Het laatste nieuws