Presentatie over Gooische Stoomtram in Huizen

Presentatie over Gooische Stoomtram in Huizen
Huizen

Op 12 september geeft Ron Couvée een presentatie over de geschiedenis van de Gooische stoomtram, ook wel bekend als de Gooische Moordenaar.

Dit trambedrijf heeft ruim driekwart eeuw het vervoersbeeld in het Gooi bepaald en er zijn nog steeds mensen die zich een ritje met de Gooische kunnen herinneren. De presentator neemt zijn luisteraars mee op reis van Amsterdam naar Hilversum, met tussenstops in Diemen, Muiden, Muiderberg, Naarden-Vesting, Bussum, Huizen, Blaricum en Laren. Met foto's en korte filmpjes. Ook komt de manifestatie van het derde lustrum van de Huizerdagen in 2001 in beeld met een film van ca. 11 minuten. Couvée zal uit de doeken doe hoe de bijnaam Gooische Moordenaar tot stand kwam, hoe de bus de tram verdreef maar dat die gedurende de oorlogsjaren toch weer terugkwam, en hoe de Gooische heden ten dage nog in volle glorie voortleeft in de herinnering van velen.

Iedereen is donderdag van harte welkom, om 20.00 uur in zalencentrum ’t Visnet. Leden van de historische kring hebben gratis toegang, anderen betalen € 3,00 entree.

Het laatste nieuws