Hoofdklasse (zondag): ’Korfballend’ SDO deelt punten met Emmen in bizarre wedstrijd: 6-6

Hoofdklasse (zondag): ’Korfballend’ SDO deelt punten met Emmen in bizarre wedstrijd: 6-6
Zes keer scoren was voor SDO (hier in actie tegen Be Quick) niet voldoende voor de winst in en tegen Emmen.
© Archieffoto
Emmen

SDO heeft, nadat het vorige week niet in actie kwam tegen SJC vanwege de hevige regenval, de competitie hervat met een bizar gelijkspel bij vv Emmen: 6-6. De manier waarop deed meer denken aan een korfbalwedstrijd dan een duel in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal.

,,Als je zes keer scoort, kun je niet zeggen dat je het aan de bal slecht doet, maar verdedigend was het ver onder de maat”, zei trainer Koen Janssen. ,,De manier waarop we die goals weggaven, mag absoluut niet op dit niveau. Het was soms net Comedy Capers.”

SDO greep twee keer een marge van twee goals, maar zelfs een 3-5 voorsprong was niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. Ook nadat Theo Visser zo’n tien minuten voor tijd de 5-6 maakte , ging het nog mis voor de Bussumers. Janssen: ,,We dachten echt dat we toen alsnog de overwinning binnen hadden, maar we kregen nog onterecht een penalty tegen. De scheidsrechter had eerder Desley Groenewegen zijn tweede gele kaart moeten geven, deed dat niet en marchandeerde toen hij de bal op de stip legde, terwijl de overtreding buiten de zestien werd gemaakt. Ach, laten we er verder maar niet teveel woorden aan vuil maken.”

Een positief punt is dat SDO na vijf wedstrijden nog ongeslagen is. ,,Dat is waar, maar we zien dit wel echt als twee verliespunten.”

In Emmen maakte Jesse van Huisstede een hattrick nadat de eerder genoemde Groenewegen al de 0-1 en 1-2 voor zijn rekening had genomen.

Net binnen