Premium

Bestemmingsplan voor speelpark Oud Valkeveen unaniem aangenomen, nader onderzoek naar bosparkeren is nog wel nodig

Bestemmingsplan voor speelpark Oud Valkeveen unaniem aangenomen, nader onderzoek naar bosparkeren is nog wel nodig
Het bestemmingsplan voor Oud Valkeveen is unaniem aangenomen.
© foto studio kastermans/danielle van coevorden
Gooise Meren

Het nieuwe bestemmingsplan voor de omgeving van speelpark Oud Valkeveen is unaniem aanvaard door de raad van Gooise Meren. Dit is opvallend omdat vooral het Goois Democratisch Platform zich de afgelopen weken en maanden heeft laten gelden als een fel tegenstander van het plan.

Voornaamste reden voor het GDP om uiteindelijk toch voor te stemmen is een motie die is aangenomen waarin het college belooft om eventueel bosparkeren in de toekomst nader te onderzoeken en de uitkomsten van dit onderzoek ook nog voor te leggen aan de raad. Jan Kwekkeboom van het GDP had het liefst gezien dat de raad de beslissingsbevoedheid hierover zou hebben, maar die blijft bij het college.

Behalve terughoudendheid bij het omzetten van een stuk bos naar parkeerplaats verplicht de motie ook om te onderzoeken hoe het aantal bezoekers van het speelpark met technische hulpmiddelen beperkt kan worden en dan gaat het met name om het autoverkeer dat dit met zich meebrengt.

De kans dat het uiteindelijke bestemmingsplan nog voor de Raad van State komt is echter wel levensgroot. Diverse omwonenden maken zich zorgen over een dassenburcht in het stuk bos dat mogelijk wordt bestemd voor parkeren. Het speelpark zelf zou het liefst meer flexibiliteit willen hebben in het schuiven met attracties. Dat is nu beperkt doordat bepaalde attracties niet te dicht tegen de omliggende woningen mogen komen te staan vanwege geluidsoverlast. Wethouder Geert Jan Hendriks is blij dat het bestemmingsplan met algemene stemmen is aangenomen. Hij is ,,blij te horen dat de balans tussen ondernemer, omwonenden en ecologie is gevonden in dit plan.’’ Ook heeft hij begrip voor de zorgen om de das. ,,Voor het bosparkeren kan doorgaan is daar uitgebreider onderzoek naar nodig’’, zo zei hij.

Net binnen