Premium

Twee bouwprojecten in Eemnes lopen vertraging op: De Hilt en Hink Stap Sprong

Twee bouwprojecten in Eemnes lopen vertraging op: De Hilt en Hink Stap Sprong
Wethouder Theo Reijn beantwoordt vragen en kritiek van inwoners over de twee bouwlocaties.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Eemnes

Woningbouw in Eemnes op de plek waar nu nog De Hilt en schoolgebouw Hink Stap Sprong (HSS) staan, gaat later van start dan tot nu toe gepland. Dat laat wethouder Theo Reijn deze krant weten naar aanleiding van een informatie-avond voor inwoners over die bouwlocaties.

Volgens Reijn is het niet haalbaar de gemeenteraad te vragen in januari besluiten te nemen. ,,Eerst met verder uitgewerkte plannen terug naar de inwoners, en dan hoop ik voor de zomer van 2020 naar de raad te gaan’’, aldus Reijn. ,,We moeten alle zorgen, vragen en inbreng serieus nemen.’’

Eerdere plannen voor de locaties HSS en De Hilt sneuvelden. In meerderheid vond de gemeenteraad dat op de HSS-plek te veel werd ’gepropt’ en dat de bedachte woningbouw op het Hilt-terrein te weinig gevarieerd was.

Het college heeft daarom bureau Vollmer & Partners een nieuwe opzet laten maken. Stedenbouwkundige Tom Bullens presenteerde het voorlopige resultaat - grote lijnen, nog geen details - woensdagavond in de raadzaal in Eemnes. In totaal omvat het plan 83 nieuwe woningen. De eerder bedachte twee appartementengebouwen op de HSS-locatie zijn vervangen door één wat groter gebouw, aan de rand van het perceel geplaatst, dus zo ver mogelijk van de bestaande woningen. Op het Hilt-terrein zouden eerst alleen twee-onder-eenkappers en vrijstaande woningen komen. Een deel daarvan is nu vervangen door rijwoningen en appartementen plus drie zogeheten ’tiny houses’. Al met al komen er op het Hilt-terrein iets meer woningen dan eerder gepland en op het HSS-perceel iets minder.

De mensen in de volgestroomde raadzaal hadden heel veel vragen en kritische opmerkingen. Die gingen onder meer over woningen voor senioren, jongeren en mensen met een beperking, over de wegenstructuur, over parkeerdruk (bijvoorbeeld op de Hasselaarlaan) en over groen. Daarmee wil wethouder Reijn aan de slag gaan en hij denkt dus dat dat maanden meer tijd in beslag neemt dan tot nu toe gedacht.